Turnen selectie

Voor de turnselectie worden meisjes geselecteerd uit de recreatiegroepen van EGSV. Er wordt naar verschillende punten gekeken. Niet alleen het hebben van talent is belangrijk, maar ook lenigheid, kracht, doorzettingsvermogen, durf en concentratie. Daarnaast, en dat is misschien wel het allerbelangrijkste, de turnsters moeten het leuk vinden. Je wordt gevraagd om een proefperiode bij de selectie te komen trainen. Tijdens deze proefperiode kijkt de leiding of je deel kunt nemen aan de turnselectie.


Tijdens de trainingen komen alle onderdelen van turnen aan bod, maar er wordt met name getraind op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer. De turnsters doen ieder seizoen mee aan verschillende regionale wedstrijden welke georganiseerd worden door de KNGU. Tijdens de trainingen worden zij hier op voorbereid. 


Zie het lesrooster voor meer informatie over de tijden van de trainingen. 


 • Samen met mijn twee partners train ik bij de acroselectie.
  Het is soms hard trainen om alle elementen onder de knie te krijgen, maar de trainingen zijn altijd erg gezellig. Afgelopen jaar hebben we het NK gehaald en we hopen ons ook dit jaar daarvoor te plaatsen. 

  - Jenice van Dijk
 • Elke donderdagmiddag ga ik naar de gym. 
  Ik vind de gym heel leuk omdat we altijd leuke spelletjes doen. 
  De brug vind ik het allerleukst om te doen en ook de tumbling vind ik leuk.
  Ik kan de split al en de spagaat bijna! 

  - Roos van Dalfsen
 • Turnen is een leuke sport!
  Het leuke is dat je vier verschillende toestellen hebt: balk, brug, sprong en vloer.
  Maar turnen is natuurlijk ook leuk omdat ik bij EGSV turn!

  - Myrthe Beens
 • Ik vind het super leuk om bij de acroselectie van EGSV te zitten, omdat je dan ook wedstrijden doet. Daar moet je haar goed zitten en draag je een mooi pakje met glitters.
  Bij EGSV is het plezier belangrijker dan het winnen. Als je dan een wedstrijd wint, is het alleen maar nog mooier.