​De dag van de kleine verschillen voor de acrogymnasten EGSV

17-03-2019

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag, 16 maart, werd in Zwolle de vierde plaatsingswedstrijd gehouden voor de acrogymnasten van district oost voor het D/C-niveau. EGSV verscheen met vier teams aan de start. In de eerste wedstrijdronde waren allereerst Valerie Veenhofen Martine Bonthuis aan de beurt. Zij komen samen uit als duo in de D-junioren categorie. In de vorige wedstrijd werden ze tweede en dit wilden ze graag evenaren. Dat dit daadwerkelijk ook gebeurde mag als een knappe prestatie worden gezien, ze verbeterden hun score en werden wederom tweede met een score van 23,52.  

In wedstrijdronde twee kwamen de C senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Pien Feenstra, Lana van der Haar en Noëlle ten Hoeve hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten en waren er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Hun score van 24,65 voor balans en 24,06 voor tempo bleek uiteindelijk op 1 honderdste net niet voldoende voor wederom een zilveren medaille. Dit team moest daarom genoegen nemen met een bronzen medaille.  

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen EGSV met twee teams aan de start. Het D senioren trio bestaande uit Nina Kolk, Maaike Roetman en Inge Thiele heeft onlangs diverse aanpassingen aan de oefening doorgevoerd en daarom was het erg spannend hoe deze nu werd gewaardeerd door de jury. Tijdens de vorige wedstrijd werden zij nog op ruime achterstand van meer dan een vol punt tweede, dit keer bleek dat de veranderingen het team goed heeft gedaan. Het team werd wederom tweede met een score van 24,21 maar de achterstand op de nummer 1 is teruggeschroefd naar slechts één tiende. Iets wat de meiden hoop geeft voor de volgende wedstrijd. Ook het C junioren trio van EGSV kwam tijdens deze ronde in actie. Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen lieten een mooie tempo oefening zien waarbij zij een score behaalden van 24,38. Helaas blesseerde Jayla zich tijdens deze oefening aan haar enkel en ging zij met flinke pijn de balans oefening in. Dat zij een doorzetter is bleek wel tijdens deze balans oefening want ze verbeet de pijn en liet een mooie oefening zien welke gewaardeerd werd met een score van 24,03. Toen werd het spannend want de meiden wisten dat het team van Wilhelmina Kampen, welke zij de vorige keer nog net achter zich wisten te houden, heel dichtbij zat. Zo dichtbij zelfs dat hun eindscore van 48,41 gelijk was. Helaas bleek tijdens de prijsuitreiking dat het team uit Kampen net iets hoger had gescoord op technisch gebied en daarom gingen zij er met de bronzen medaille vandoor en moesten Jayla, Ashley en Jasmijn genoegen nemen met een vierde plek.  Vorige week gaven we nog aan niet te weten hoe de doorstroming zou verlopen richting de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Inmiddels weten we dat bijna alle teams zich geplaatst hebben voor dit ONK. Een erg knappe prestatie!Alleen het team bestaande uit Pascalle Veenhof, RonjaKubbenga en Britt Visscher zit nog op de reservebank.

EGSV succesvol tijdens wedstrijd 6e divisie turnen

11-03-2019

Op zaterdag 9 maart werd door de KNGU de eerste plaatsingswedstrijd voor de 6e divisie turnen georganiseerd in Oldemarkt. EGSV verscheen met maar liefst veertien turnsters. Voor de meeste meiden was het hun allereerste turnwedstrijd. Door middel van deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de finale.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan de jongste deelnemers van deze wedstrijd. Lois Gregoire, Marissa Hoekman, Noa bouwers en Tess van Dalfsen. Zij kwamen uit in de categorie instap D3. Lois en Tess lieten vier keurig uitgevoerde onderdelen zien. Lois mocht het hoogste podium betreden en werd 1e, Tess mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Noa en Marissa zijn helaas beiden van de balk gevallen waardoor zij iets lagere punten hebben ontvangen. Noa werd 20een Marissa 23e. Beide dames hebben zich geplaats voor de play off wedstrijden. Via deze wedstrijd maken zij alsnog kans om deel te nemen aan de finale.In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sterre van der Vreugde, Anne Sophie van de Wetering, Femke Tuinman, Anne Lyn van Dijk, Gilaya van der Stelt en Stella de Wilde. Zij kwamen uit in de categorie pupil 1 D3. Alle dames hebben vloer, balk en sprong keurig uitgevoerd. Het onderdeel brug was voor sommige nog een lastig onderdeel waardoor de punten voor dit onderdeel iets minder waren. Sterre werd 2e en Anne Sophie 5e. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Femke werd 19e, Anne Lyn 20e, Gilaya 22e en Stella 27e. Deze dames hebben zich geplaatst voor de play off wedstrijden.In dezelfde wedstrijdronde was het ook de beurt aan Pien Feenstra. Zij kwam uit in de categorie jeugd 1 D3. De onderdelen vloer, sprong en brug wist Pien keurig uit te voeren, helaas had zij een val tijdens het uitvoeren van haar balk oefening. Uiteindelijk werd Pien 4e, zij heeft zich hierdoor rechtstreeks geplaatst voor de finale.In wedstrijd 3 was het de beurt aan Annemijn Post, Nina Kolk en Annedieke Postma. Zij kwamen uit in de categorie pupil 2 D3. Annemijn liet vier keurig uitgevoerde onderdelen zien en mocht het hoogste podium betreden en werd 1e. Ondanks een kleine fout bij het onderdeel brug werd Nina 7e. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaats voor de finale. Annedieke haar brug oefening was helaas met een lage score beoordeelt waardoor zij 13e werd, zij heeft zich geplaatst voor de play off wedstrijden.

​Acrogymnasten EGSV komen met medailles terug naar Genemuiden

10-03-2019

EDE – Op zaterdag 9 maart werd door de KNGU de derdeplaatsingswedstrijd voor het D/C-niveau acrogym georganiseerd te Ede. EGSVverscheen met vier teams aan de start. Nog geen enkel team was voorafgaandzeker van doorstroming naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen en dus stonder veel op het spel.

In ronde 1 was het allereerst de beurt aan de D juniorenvan EGSV. Beide teams hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun oefeningen er hebben verbeteringen plaats gevonden. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd.Het trio bestaande uit Sarah Landsman, Marlot Doornwaard en Famke Timmermanscoorden met hun oefening een mooie score van 22,50. Deze score bleek genoegvoor een mooie zilveren medaille, een verbetering op de vorige wedstrijd. Toenwerd dit team derde.

In dezelfde ronde was het ook de beurt aan Lieke van Dijken Myrthe Beens. De vorige wedstrijd werden zij in deze moeilijke categorie alknap tweede en dit keer hielden zij stand. Want met een score van 23,79 werdenzij wederom tweede.

In ronde 2 stond het D senioren duo van EGSV aan destart. Dit duo bestaande uit Bente van der Steeg en Maaike Kleine werd devorige wedstrijd vierde. Een erg vervelende plek die ze graag wilden verbeteren.De afgelopen weken hebben zij dan ook hard gewerkt en dit werd beloond. Bij deprijsuitreiking bleek dat hun score van 23,15 was meer dan genoeg voor eenmooie derde plek.

In de laatste ronde van de dag, mocht ook het D seniorentrio hun wedstrijdpak aantrekken. Dit trio bestaande uit Pascalle Veenhof, BrittVisscher en Ronja Kubbenga was klaar voor revanche want ook zij werden devorige wedstrijd heel vervelend vierde. Een mooie oefening, zonder grote foutenbleek uiteindelijk genoeg voor een score van 22,52. Helaas bleek bij deprijsuitreiking dat dit weer een vierde plek op had geleverd voor dit team.

Voor alle vier de teams geldt dat zij nog in afwachtingzijn van de doorstroming naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Op hetmoment van schrijven kan het trainersteam aangeven dat zij verwachten dat allevier de teams geplaatst zullen zijn maar een definitief bericht wordt deze weekverwacht. Het ONK zal plaats vinden op 6 april te Hellendoorn.

​Medailles voor EGSV in Markelo!

03-03-2019

Op zaterdag 2 maart nam EGSV deel aan een vriendschappelijke wedstrijd in Markelo. Tijdens deze wedstrijd kwamen er verschillende acrogymnasten in actie.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan een van de jongste duo’s van de dag: Louanne Timmerman en Willemijn Voorhorst. In een grote categorie wisten zij zich goed staande te houden. Voor hun vrolijke, voorgeschreven, oefening werden zij beloond met een score van 20.05. Dit was voldoende voor een 5e plaats in een grote categorie waarbij er 5 podiumplaatsen te verdelen waren. Met een mooie bronzen medaille keerden deze meiden daarom ook terug naar Genemuiden.

Tijdens de middagwedstrijd kwamen er 6 teams in actie. De drie senioren duo’s waren elk aan elkaar gewaagd en lieten alle drie mooie oefeningen zien. Het duo Lara van den Berg en Emma Kleine scoorden met hun oefening een score van 14.43. Marit Bonthuis en Lize Tigelaar deden daar nog een schepje bovenop en scoorden 15.02. Het beste duo, namens EGSV, in deze categorie was Hannah Beens en Marit Borneman. Met een score van 18.80 mochten zij het podium betreden en kregen een bronzen medaille omgehangen.

Naast de duo’s kwamen er ook nog trio’s in actie. Twee instap trio’s kwamen net als bovengenoemde teams uit in de recreatie categorie. Dat betekent dat deze teams allemaal maar 1 uur trainen in de week. De trio’s lieten zien wat zij waard waren en werden beide beloond met een podiumplaats en een prachtige medaille. Het team Zoë Leusink, Emma Visscher en Fleur Hoekman behaalden een puntentotaal van 15,69. Dat was genoeg voor een derde plaats. Het trio bestaande uit Lisa Kolk, Daisy Aarten en Nina Visscher behaalde een score van 19.28. Dit was de hoogste score in deze categorie en zij mochten met een gouden medaille terug naar Genemuiden.

In de laatste categorie kwamen Noa Lindeboom, Maud van Dijk en Emma Beens in actie. Zij hadden dit seizoen al een wedstrijd gedraaid en waren er op gebrand hun score te verbeteren. Dit is ruimschoots gelukt want met een puntentotaal van 22.35 hadden zij niet alleen hun eigen score overtroffen maar behaalden daarnaast ook nog eens de hoogste dagscore! Dit was uiteraard voldoende voor een gouden medaille in hun categorie.

Met 5 podiumplaatsen kan de leiding terugkijken op een geslaagde dag.

Acroteams presteren ook in eigen huis!

10-02-2019

Op zaterdag 9 februari organiseerde EGSV samen met de KNGU District Oost de derde plaatsingswedstrijd voor het E-/D-niveau.

De vereniging verscheen met 9 teams aan de start. In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan het jongste team van EGSV bestaande uit Noa Lindeboom, Maud van Dijk & Emma Beens. Dit instap-team doet een voorgeschreven oefening en voerden hun oefening vrijwel perfect uit. Noa, Maud & Emma kregen voor hun oefening een prachtig puntentotaal van 22.10, met deze score lieten zij de concurrentie ver achter zich en mochten het hoogste podium betreden. 

 Na het instapteam was het de beurt aan 4 jeugd- teams. Het duo bestaande uit Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk liet een goede oefening zien met aan het einde helaas een foutje wat een aftrek van 0,3 opleverde. Hierdoor kwam hun puntentotaal uit op 22.12 wat resulteerde in een 4e plaats. Het duo Leonie Oudenaarden en Lauren Landsman deed daar nog een klein schepje bovenop. Zij lieten een nette oefening zien waarvoor zij werden beloond met een score van 22.14. Dit was voldoende voor een podiumplaats en een mooie bronzen medaille. Voor deze teams is het de komende week nog afwachten of zij zich hebben geplaatst voor de volgende ronde.

De trio’s in deze categorie stonden vorige wedstrijd op plek 1 en 3 en wilden dit deze wedstrijd weer goed presteren. Helaas voor het team van Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens werd er een fout gemaakt waardoor het podium uit het zicht was. Met een score van 21,08 moesten zij genoegen nemen met een 5e plaats en wordt het voor dit team nog erg spannend of zij door mogen naar het Oost Nederlands Kampioenschap.Het team bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma liet deze keer weer een goede oefening zien waardoor zij opnieuw het hoogste podium mochten betreden. Een puntentotaal van 22.55 was voldoende voor de eerste plaats. Zij zijn met deze knappe prestatie verzekerd van een plaats in de volgende ronde. 

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de junioren, Het team bestaande uit Ruby van Sas en Inèz van Ittersum had de lat voor zichzelf hoog gelegd tijdens de eerste plaatsingswedstrijd waar zij 2e werden. Tijdens deze wedstrijd in Genemuiden maakte dit team een aantal kleine schoonheidsfoutjes waardoor zij genoegen moesten nemen met een totaalscore van 21.67. In dezelfde categorie kwamen ook Loïs Gregoire en Loïs Lassche in actie. Hun prachtige oefening werd ook deze wedstrijd weer goed beoordeeld en zij kregen een puntentotaal van 24.25. Ondanks het grote puntenverschil mochten Ruby en Inèz het zilver ophalen en Loïs en Loïs werden zeer verdiend 1e. Deze twee teams mogen zich op gaan maken voor het ONK in Wijchen. 

In de derde en tevens laatste wedstrijdronde kwamen er twee teams namen EGSV in actie. Het team Sterre van de Vreugde, Marit Pelleboer en Mirthe Eenkhoorn hadden iets goed te maken ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd waar zij 4 punten aftrek kregen. Ondanks dat Mirthe ziek was hebben zij een goede oefening neergezet waarmee zij het podium mochten betreden en een bronzen medaille omgehangen kregen. Het laatste team, Maud Lindeboom en Jenieke Timmerman lieten een vrijwel perfecte oefening zien maar maakten helaas een cruciale fout. Dit kostte zoveel aftrek waardoor zij genoegen moesten nemen met een vierde plaats. Voor deze twee teams zal dit resultaat waarschijnlijk niet voldoende zijn voor doorstroming naar het Oost Nederlands Kampioenschap. De komende week zal de doorstroming bekend gemaakt worden en weten we wie zich op mag gaan maken voor het ONK op 23 maart in Wijchen.