Notulen algemene ledenvergadering 2019

28-05-2019

Lois en Lois tweede tijdens halve finale acrogym

19-05-2019

Op zaterdag 18 mei werd er in Oss de landelijke halve finale acrogym georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd kwamen er vanuit het hele land gymnasten in actie. EGSV stond met 5 teams aan de start van deze spannende wedstrijd. Dat deze teams hier stonden was al een hele prestatie aangezien ze de afgelopen maanden al vele concurrenten achter zich wisten te laten. 

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de E-teams. Het jeugdteam bestaande uit Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten al vroeg in de wedstrijd de wedstrijdvloer betreden. Zij lieten een stabiele oefening zien en scoorden hiermee 21.74 wat net niet voldoende is voor doorstroming naar de landelijke finale, zij staan eerste reserve. Ook in de jeugd, maar dan bij de duo’s kwamen Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk in actie. Dit jonge team liet een spetterende oefening zien met een nieuw element. Dit pakte erg goed uit want deze meiden wisten met een score van 22.79 een 5e plaats te halen én een ticket voor het NK te bemachtigen! Heel erg knap van dit team, zeker voor Fleur die dit jaar voor het eerst gestart is met acrogym. 

Nadat de jeugdteams waren geweest was het de beurt aan Loïs Gregoire en Loïs Lassche. Deze meiden trainen erg hard en hadden het hele seizoen nog op het podium gestaan, dit duo had de lat daarom ook hoog voor zichzelf gelegd. Een strakke oefening resulteerde in een puntentotaal van 23.65. Deze score was tijdens deze halve finale voldoende voor een prachtige tweede plaats en zij hebben zich hiermee verzekerd van een plek op de Nederlandse Kampioenschappen die wordt gehouden op 8 juni in Oss.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de twee D-senioren trio’s. Het trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher scoorden met een prima oefening een puntentotaal van 22.42. Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman kregen een score die wat tegenviel, met een score van 23.06 moeten zij, en het andere seniorenteam, genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Het E-jeugd trio bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden zich ook weten te plaatsen voor deze halve finale. Gezien hun knappe prestaties in het voorseizoen zouden ze zeker een kans hebben op doorstroming. Helaas voor dit team heeft een van de sporters een blessure opgelopen en konden zij niet deelnemen en is er een reserveteam uit Kampen ingezet.

​EGSV tijdens de Halve Finale acrogym in Den Bosch

12-05-2019

‘S-HERTOGENBOSCH - Afgelopen zaterdag, 11 mei, werd de Halve Finale Acrogym gehouden te ‘s-Hertogenbosch. EGSV verscheen hier met twee teams uit de C-niveau.

Ashley Jager, Jasmijn Jansen en Jayla Rook mochten vroeg in de ochtend namens EGSV als eerste de spits afbijten in de categorie C-junioren. Zij begonnen met een krachtige tempo oefening die werd beloond met een score van 24,53. Daarna mochten zij hun balans oefening aan de jury presenteren, waarbij zij een score van 22,98 behaalden. Dit leverde ze een mooie 4e plek op, maar helaas was er maar ruimte voor drie teams om door te gaan naar het NK.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Lana van der Haar, Noëlle ten Hoeve en Pien Feenstra in de categorie C-senioren. De concurrentie in deze categorie ligt erg hoog, maar de meiden lieten een foutloze balans oefening zien, die werd beloond met een score van 24,36. Na een strakke tempo oefening met een score van 22,60 wisten de meiden zich helaas niet te plaatsen voor het NK.

De meiden kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen en wij, namens EGSV, zijn trots op hen, dat ze het zo ver wisten te schoppen.

​Trio Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman brons tijdens Oost Nede

08-04-2019

HELLENDOORN -  Afgelopen zaterdag, 6 april, werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen Acrogym gehouden te Hellendoorn. EGSV Genemuiden verscheen hier met zeven teams die zich door middel van twee voorwedstrijden hebben geplaatst.

In de ochtendwedstrijd was het eerst de beurt aan het D junioren duo, bestaande uit Lieke van Dijk en Myrthe Beens. Ze begonnen de oefening netjes, maar bij het laatste element ging het mis, waardoor zij aftrek kregen en een uiteindelijke score van 22.07. Zij hebben zich als 5e weten te plaatsen en zitten op de reservebank voor de halve finale. 

In dezelfde categorie was het ook de beurt aan duo Valerie Veenhof en Martine Bonthuis. Zij lieten een mooie oefening zien die werd beloond met een score van 21.97. Helaas was deze score niet goed genoeg om door te gaan naar de volgende wedstrijdronde. 

Tijdens dezelfde wedstrijdronde werd het trio Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot Doornwaard op de vloer verwacht. Het trio deed mee in de categorie D junioren. Zij hebben een mooie oefening laten zien, maar door een klein foutje tijdens het vangen van de salto werd hun oefening gejureerd met een score van 22.25. Ook zij zijn als 5e geplaatst en zitten op de reservebank. 

In wedstrijdronde twee kwamen de twee trio’s van categorie D senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman werden tijdens de voorwedstrijden twee keer 2de en ook tijdens deze wedstrijd ging de oefening foutloos. Met een score van 23,61 mochten zij een bronzen medaille in ontvangst nemen! 

Het tweede trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher hadden geluk. Het trio stond 1e reserve voor het ONK, dit houd in als er een team uitvalt dat zij hiervoor in de plaats mochten komen en dit was het geval. Zij hebben de afgelopen twee weken hard getraind om goed te presteren tijdens deze wedstrijd en dit was zeker terug te zien tijdens de oefening. Zij hebben een mooie oefening laten zien die werd beloond met een score van 23,17. Zij hebben zich als 6e weten te plaatsen en zijn door naar de halve finale! 

Tijdens wedstrijdronde twee was het ook de beurt aan trio C senioren Pien Feenstra, Noëlle ten Hoeve en Lana van der Haar. Zij hebben de afgelopen weken hard getraind om de puntjes op de i te zetten en waren dan ook op gebrand om een goede resultaat neer te zetten. Hun score van 23,55 voor balans en 23,47 voor tempo hebben zij het limiet van 44.00 gehaald en mogen zij zich nog een keer laten zien tijdens de halve finale. 

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen de C junioren dames van EGSV. Het trio bestaande uit Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen. Zij hebben ook de afgelopen weken hard gewerkt om te staan waar ze nu staan. Ze startten met hun balansoefening die foutloos werd gedraaid en met een score van 23,33 waren zij tevreden. Hun tempo oefening werd beoordeeld met een score van 23,73. Met twee prachtige oefeningen hebben ook zij hun limiet gehaald om door te mogen naar de volgende wedstrijd. Het was een lange dag voor EGSV in Hellendoorn, maar met vier teams die zich hebben geplaatst voor de Landelijk halve finale op 11 en 18 mei en twee teams die op de reservebank zitten kijken wij terug op een geslaagde dag. Wij gaan de aankomende weken hard trainen voor de volgende wedstrijden!

​Loïs Gregoire en Loïs Lassche Oost Nederlands Kampioen

25-03-2019

Afgelopen zaterdag werd er in Wijchen het Oost NederlandsKampioenschap georganiseerd. EGSV werd vertegenwoordigd door 7 teams uitkomendin het E- en D-niveau. Het werd een succesvolle dag voor EGSV met 2podiumplekken en 4 plaatsingen voor de landelijke wedstrijden.

De dag begon vroeg voor de 4 jeugdteams van EGSV. GerriekeBrouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten bij de trio’s het spitsafbijten. Een goede oefening resulteerde in een puntentotaal van 22.47. Genoegvoor een 5e plek én doorstroming naar de landelijke halve finale op18 mei in Oss.

In diezelfde categorie deed er nog een team mee namens EGSV.Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden de lat voor zichzelfhoog gelegd door bij de plaatsingswedstrijden twee keer 1e teworden. Ook tijdens het ONK lieten zij een nette oefening zien wat goed wasvoor 23.00 punten. Ze moesten helaas een team uit Apeldoorn voor laten gaanmaar kregen welverdiend een zilveren medaille mee naar huis, uiteraard is ditruim voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Bij de jeugd duo’s zijn de teams van EGSV aan elkaargewaagd. Bij de plaatsingswedstrijden werden beide teams een keer derde. LeonieOudenaarden en Lauren Landsman lieten een nette oefening zien maar kwamen meteen 6e plaats helaas net 0,19 te kort voor een plek in de volgenderonde. Zij staan eerste reserve. Meer geluk was er voor Fleur van Dalfsen enRhodé van Dijk. Zij behaalden een totaalscore van 23.22 wat ze helaas net geenplek op het podium opleverde maar met een 4e plaats mogen zij heeltevreden zijn en kunnen ook zij zich opmaken voor de landelijke finales.

In de tweede wedstrijdronde kwamen de junioren in actie. Hetduo Ruby van Sas en Inèz van Ittersum trainen nog maar voor het eerste jaar bijde wedstrijdgroep van EGSV en lieten met twee 2e plekken tijdens deplaatsingswedstrijden zien dat ze al veel progressie hadden geboekt dit jaar.Tijdens het ONK was er helaas een kleine hapering in de oefening waardoor descore tegenviel. Met een score van 21.17 moesten zij genoegen nemen met een 15eplaats.

In diezelfde categorie kwamen ook Loïs Gregoire en LoïsLassche in actie. Deze meiden trainen voor het tweede jaar samen en waren er opgebrand om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij kregen na een prachtigeoefening een score van 24.05 te zien. Het werd even spannend of de concurrentiedit ging overtreffen maar na een paar spannende minuten kon er feest gevierdworden. De score van Loïs en Loïs bleek de hoogste te zijn in hun categorie endaarom mogen zij zich de beste van Overijssel en Gelderland noemen! Ook dezemeiden mogen door naar de volgende ronde.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan hetD-jeugd trio bestaande uit Sterre van de Vreugde, Marit Pelleboer en MirtheEenkhoorn. Zij lieten een nette oefening zien maar wel met kleine haperingen.Hun score viel gezien de oefening erg mee en met een puntentotaal van 22.75hebben zij een 6e plaats behaald, hiermee staan zij nu 2ereserve voor de volgende ronde.