​EGSV tijdens de Halve Finale acrogym in Den Bosch

12-05-2019

‘S-HERTOGENBOSCH - Afgelopen zaterdag, 11 mei, werd de Halve Finale Acrogym gehouden te ‘s-Hertogenbosch. EGSV verscheen hier met twee teams uit de C-niveau.

Ashley Jager, Jasmijn Jansen en Jayla Rook mochten vroeg in de ochtend namens EGSV als eerste de spits afbijten in de categorie C-junioren. Zij begonnen met een krachtige tempo oefening die werd beloond met een score van 24,53. Daarna mochten zij hun balans oefening aan de jury presenteren, waarbij zij een score van 22,98 behaalden. Dit leverde ze een mooie 4e plek op, maar helaas was er maar ruimte voor drie teams om door te gaan naar het NK.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Lana van der Haar, Noëlle ten Hoeve en Pien Feenstra in de categorie C-senioren. De concurrentie in deze categorie ligt erg hoog, maar de meiden lieten een foutloze balans oefening zien, die werd beloond met een score van 24,36. Na een strakke tempo oefening met een score van 22,60 wisten de meiden zich helaas niet te plaatsen voor het NK.

De meiden kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen en wij, namens EGSV, zijn trots op hen, dat ze het zo ver wisten te schoppen.

​Trio Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman brons tijdens Oost Nede

08-04-2019

HELLENDOORN -  Afgelopen zaterdag, 6 april, werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen Acrogym gehouden te Hellendoorn. EGSV Genemuiden verscheen hier met zeven teams die zich door middel van twee voorwedstrijden hebben geplaatst.

In de ochtendwedstrijd was het eerst de beurt aan het D junioren duo, bestaande uit Lieke van Dijk en Myrthe Beens. Ze begonnen de oefening netjes, maar bij het laatste element ging het mis, waardoor zij aftrek kregen en een uiteindelijke score van 22.07. Zij hebben zich als 5e weten te plaatsen en zitten op de reservebank voor de halve finale. 

In dezelfde categorie was het ook de beurt aan duo Valerie Veenhof en Martine Bonthuis. Zij lieten een mooie oefening zien die werd beloond met een score van 21.97. Helaas was deze score niet goed genoeg om door te gaan naar de volgende wedstrijdronde. 

Tijdens dezelfde wedstrijdronde werd het trio Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot Doornwaard op de vloer verwacht. Het trio deed mee in de categorie D junioren. Zij hebben een mooie oefening laten zien, maar door een klein foutje tijdens het vangen van de salto werd hun oefening gejureerd met een score van 22.25. Ook zij zijn als 5e geplaatst en zitten op de reservebank. 

In wedstrijdronde twee kwamen de twee trio’s van categorie D senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman werden tijdens de voorwedstrijden twee keer 2de en ook tijdens deze wedstrijd ging de oefening foutloos. Met een score van 23,61 mochten zij een bronzen medaille in ontvangst nemen! 

Het tweede trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher hadden geluk. Het trio stond 1e reserve voor het ONK, dit houd in als er een team uitvalt dat zij hiervoor in de plaats mochten komen en dit was het geval. Zij hebben de afgelopen twee weken hard getraind om goed te presteren tijdens deze wedstrijd en dit was zeker terug te zien tijdens de oefening. Zij hebben een mooie oefening laten zien die werd beloond met een score van 23,17. Zij hebben zich als 6e weten te plaatsen en zijn door naar de halve finale! 

Tijdens wedstrijdronde twee was het ook de beurt aan trio C senioren Pien Feenstra, Noëlle ten Hoeve en Lana van der Haar. Zij hebben de afgelopen weken hard getraind om de puntjes op de i te zetten en waren dan ook op gebrand om een goede resultaat neer te zetten. Hun score van 23,55 voor balans en 23,47 voor tempo hebben zij het limiet van 44.00 gehaald en mogen zij zich nog een keer laten zien tijdens de halve finale. 

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen de C junioren dames van EGSV. Het trio bestaande uit Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen. Zij hebben ook de afgelopen weken hard gewerkt om te staan waar ze nu staan. Ze startten met hun balansoefening die foutloos werd gedraaid en met een score van 23,33 waren zij tevreden. Hun tempo oefening werd beoordeeld met een score van 23,73. Met twee prachtige oefeningen hebben ook zij hun limiet gehaald om door te mogen naar de volgende wedstrijd. Het was een lange dag voor EGSV in Hellendoorn, maar met vier teams die zich hebben geplaatst voor de Landelijk halve finale op 11 en 18 mei en twee teams die op de reservebank zitten kijken wij terug op een geslaagde dag. Wij gaan de aankomende weken hard trainen voor de volgende wedstrijden!

​Loïs Gregoire en Loïs Lassche Oost Nederlands Kampioen

25-03-2019

Afgelopen zaterdag werd er in Wijchen het Oost NederlandsKampioenschap georganiseerd. EGSV werd vertegenwoordigd door 7 teams uitkomendin het E- en D-niveau. Het werd een succesvolle dag voor EGSV met 2podiumplekken en 4 plaatsingen voor de landelijke wedstrijden.

De dag begon vroeg voor de 4 jeugdteams van EGSV. GerriekeBrouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten bij de trio’s het spitsafbijten. Een goede oefening resulteerde in een puntentotaal van 22.47. Genoegvoor een 5e plek én doorstroming naar de landelijke halve finale op18 mei in Oss.

In diezelfde categorie deed er nog een team mee namens EGSV.Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden de lat voor zichzelfhoog gelegd door bij de plaatsingswedstrijden twee keer 1e teworden. Ook tijdens het ONK lieten zij een nette oefening zien wat goed wasvoor 23.00 punten. Ze moesten helaas een team uit Apeldoorn voor laten gaanmaar kregen welverdiend een zilveren medaille mee naar huis, uiteraard is ditruim voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Bij de jeugd duo’s zijn de teams van EGSV aan elkaargewaagd. Bij de plaatsingswedstrijden werden beide teams een keer derde. LeonieOudenaarden en Lauren Landsman lieten een nette oefening zien maar kwamen meteen 6e plaats helaas net 0,19 te kort voor een plek in de volgenderonde. Zij staan eerste reserve. Meer geluk was er voor Fleur van Dalfsen enRhodé van Dijk. Zij behaalden een totaalscore van 23.22 wat ze helaas net geenplek op het podium opleverde maar met een 4e plaats mogen zij heeltevreden zijn en kunnen ook zij zich opmaken voor de landelijke finales.

In de tweede wedstrijdronde kwamen de junioren in actie. Hetduo Ruby van Sas en Inèz van Ittersum trainen nog maar voor het eerste jaar bijde wedstrijdgroep van EGSV en lieten met twee 2e plekken tijdens deplaatsingswedstrijden zien dat ze al veel progressie hadden geboekt dit jaar.Tijdens het ONK was er helaas een kleine hapering in de oefening waardoor descore tegenviel. Met een score van 21.17 moesten zij genoegen nemen met een 15eplaats.

In diezelfde categorie kwamen ook Loïs Gregoire en LoïsLassche in actie. Deze meiden trainen voor het tweede jaar samen en waren er opgebrand om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij kregen na een prachtigeoefening een score van 24.05 te zien. Het werd even spannend of de concurrentiedit ging overtreffen maar na een paar spannende minuten kon er feest gevierdworden. De score van Loïs en Loïs bleek de hoogste te zijn in hun categorie endaarom mogen zij zich de beste van Overijssel en Gelderland noemen! Ook dezemeiden mogen door naar de volgende ronde.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan hetD-jeugd trio bestaande uit Sterre van de Vreugde, Marit Pelleboer en MirtheEenkhoorn. Zij lieten een nette oefening zien maar wel met kleine haperingen.Hun score viel gezien de oefening erg mee en met een puntentotaal van 22.75hebben zij een 6e plaats behaald, hiermee staan zij nu 2ereserve voor de volgende ronde.

​De dag van de kleine verschillen voor de acrogymnasten EGSV

17-03-2019

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag, 16 maart, werd in Zwolle de vierde plaatsingswedstrijd gehouden voor de acrogymnasten van district oost voor het D/C-niveau. EGSV verscheen met vier teams aan de start. In de eerste wedstrijdronde waren allereerst Valerie Veenhofen Martine Bonthuis aan de beurt. Zij komen samen uit als duo in de D-junioren categorie. In de vorige wedstrijd werden ze tweede en dit wilden ze graag evenaren. Dat dit daadwerkelijk ook gebeurde mag als een knappe prestatie worden gezien, ze verbeterden hun score en werden wederom tweede met een score van 23,52.  

In wedstrijdronde twee kwamen de C senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Pien Feenstra, Lana van der Haar en Noëlle ten Hoeve hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten en waren er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Hun score van 24,65 voor balans en 24,06 voor tempo bleek uiteindelijk op 1 honderdste net niet voldoende voor wederom een zilveren medaille. Dit team moest daarom genoegen nemen met een bronzen medaille.  

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen EGSV met twee teams aan de start. Het D senioren trio bestaande uit Nina Kolk, Maaike Roetman en Inge Thiele heeft onlangs diverse aanpassingen aan de oefening doorgevoerd en daarom was het erg spannend hoe deze nu werd gewaardeerd door de jury. Tijdens de vorige wedstrijd werden zij nog op ruime achterstand van meer dan een vol punt tweede, dit keer bleek dat de veranderingen het team goed heeft gedaan. Het team werd wederom tweede met een score van 24,21 maar de achterstand op de nummer 1 is teruggeschroefd naar slechts één tiende. Iets wat de meiden hoop geeft voor de volgende wedstrijd. Ook het C junioren trio van EGSV kwam tijdens deze ronde in actie. Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen lieten een mooie tempo oefening zien waarbij zij een score behaalden van 24,38. Helaas blesseerde Jayla zich tijdens deze oefening aan haar enkel en ging zij met flinke pijn de balans oefening in. Dat zij een doorzetter is bleek wel tijdens deze balans oefening want ze verbeet de pijn en liet een mooie oefening zien welke gewaardeerd werd met een score van 24,03. Toen werd het spannend want de meiden wisten dat het team van Wilhelmina Kampen, welke zij de vorige keer nog net achter zich wisten te houden, heel dichtbij zat. Zo dichtbij zelfs dat hun eindscore van 48,41 gelijk was. Helaas bleek tijdens de prijsuitreiking dat het team uit Kampen net iets hoger had gescoord op technisch gebied en daarom gingen zij er met de bronzen medaille vandoor en moesten Jayla, Ashley en Jasmijn genoegen nemen met een vierde plek.  Vorige week gaven we nog aan niet te weten hoe de doorstroming zou verlopen richting de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Inmiddels weten we dat bijna alle teams zich geplaatst hebben voor dit ONK. Een erg knappe prestatie!Alleen het team bestaande uit Pascalle Veenhof, RonjaKubbenga en Britt Visscher zit nog op de reservebank.

EGSV succesvol tijdens wedstrijd 6e divisie turnen

11-03-2019

Op zaterdag 9 maart werd door de KNGU de eerste plaatsingswedstrijd voor de 6e divisie turnen georganiseerd in Oldemarkt. EGSV verscheen met maar liefst veertien turnsters. Voor de meeste meiden was het hun allereerste turnwedstrijd. Door middel van deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de finale.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan de jongste deelnemers van deze wedstrijd. Lois Gregoire, Marissa Hoekman, Noa bouwers en Tess van Dalfsen. Zij kwamen uit in de categorie instap D3. Lois en Tess lieten vier keurig uitgevoerde onderdelen zien. Lois mocht het hoogste podium betreden en werd 1e, Tess mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Noa en Marissa zijn helaas beiden van de balk gevallen waardoor zij iets lagere punten hebben ontvangen. Noa werd 20een Marissa 23e. Beide dames hebben zich geplaats voor de play off wedstrijden. Via deze wedstrijd maken zij alsnog kans om deel te nemen aan de finale.In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sterre van der Vreugde, Anne Sophie van de Wetering, Femke Tuinman, Anne Lyn van Dijk, Gilaya van der Stelt en Stella de Wilde. Zij kwamen uit in de categorie pupil 1 D3. Alle dames hebben vloer, balk en sprong keurig uitgevoerd. Het onderdeel brug was voor sommige nog een lastig onderdeel waardoor de punten voor dit onderdeel iets minder waren. Sterre werd 2e en Anne Sophie 5e. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Femke werd 19e, Anne Lyn 20e, Gilaya 22e en Stella 27e. Deze dames hebben zich geplaatst voor de play off wedstrijden.In dezelfde wedstrijdronde was het ook de beurt aan Pien Feenstra. Zij kwam uit in de categorie jeugd 1 D3. De onderdelen vloer, sprong en brug wist Pien keurig uit te voeren, helaas had zij een val tijdens het uitvoeren van haar balk oefening. Uiteindelijk werd Pien 4e, zij heeft zich hierdoor rechtstreeks geplaatst voor de finale.In wedstrijd 3 was het de beurt aan Annemijn Post, Nina Kolk en Annedieke Postma. Zij kwamen uit in de categorie pupil 2 D3. Annemijn liet vier keurig uitgevoerde onderdelen zien en mocht het hoogste podium betreden en werd 1e. Ondanks een kleine fout bij het onderdeel brug werd Nina 7e. Beide dames hebben zich rechtstreeks geplaats voor de finale. Annedieke haar brug oefening was helaas met een lage score beoordeelt waardoor zij 13e werd, zij heeft zich geplaatst voor de play off wedstrijden.