Goede start acroseizoen EGSV!

13-01-2020

Loïs en Loïs 2e tijdens NK acrogym!

09-06-2019

Op zaterdag 8 juni organiseerde de Nederlandse Koninklijke Gymnastiek Unie de landelijke finale acrogym voor het E- en D-niveau. Twee teams hadden zich namens EGSV voor deze wedstrijd geplaatst.

Het jonge jeugdteam bestaande uit Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk straalde op de vloer en liet zien wat zij konden. Hun oefening werd beloond met een score van 23.24, daarmee hebben ze op het NK de hoogste score van het seizoen behaald. Omdat zij als tweede aan de beurt waren was het nog best spannend wat de concurrentie zou gaan doen. Lange tijd hadden zij zicht op een prijs maar Fleur en Rhodé moesten helaas de laatste twee teams voor laten gaan en mogen erg trots zijn met een 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap.

Bij de junioren was het de beurt aan Loïs Gregoire en Loïs Lassche. Zij hebben een topseizoen achter de rug en stonden elke wedstrijd nog op het podium. Ook op het NK zou een podiumplek haalbaar zijn maar dan moesten ze de zenuwen wel onder controle houden. Als allerlaatste waren deze meiden aan de beurt met hun oefening. De jury beloonde deze oefening met een score van 24.15. Deze score was voldoende voor eremetaal en deze meiden keerden dan ook met een zilveren medaille terug naar Genemuiden. Een erg knappe prestatie!

Wilt u deze, en al onze andere sporters, nog een keer in actie zien komen dit seizoen? Dan nodigen wij u van harte uit voor onze 90-jarig jubileumshow op 6 juli in de Overtoom. Kaarten zijn te koop bij Bosch Bloemen & Kitsch en Koters.

Notulen algemene ledenvergadering 2019

28-05-2019

Lois en Lois tweede tijdens halve finale acrogym

19-05-2019

Op zaterdag 18 mei werd er in Oss de landelijke halve finale acrogym georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd kwamen er vanuit het hele land gymnasten in actie. EGSV stond met 5 teams aan de start van deze spannende wedstrijd. Dat deze teams hier stonden was al een hele prestatie aangezien ze de afgelopen maanden al vele concurrenten achter zich wisten te laten. 

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de E-teams. Het jeugdteam bestaande uit Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten al vroeg in de wedstrijd de wedstrijdvloer betreden. Zij lieten een stabiele oefening zien en scoorden hiermee 21.74 wat net niet voldoende is voor doorstroming naar de landelijke finale, zij staan eerste reserve. Ook in de jeugd, maar dan bij de duo’s kwamen Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk in actie. Dit jonge team liet een spetterende oefening zien met een nieuw element. Dit pakte erg goed uit want deze meiden wisten met een score van 22.79 een 5e plaats te halen én een ticket voor het NK te bemachtigen! Heel erg knap van dit team, zeker voor Fleur die dit jaar voor het eerst gestart is met acrogym. 

Nadat de jeugdteams waren geweest was het de beurt aan Loïs Gregoire en Loïs Lassche. Deze meiden trainen erg hard en hadden het hele seizoen nog op het podium gestaan, dit duo had de lat daarom ook hoog voor zichzelf gelegd. Een strakke oefening resulteerde in een puntentotaal van 23.65. Deze score was tijdens deze halve finale voldoende voor een prachtige tweede plaats en zij hebben zich hiermee verzekerd van een plek op de Nederlandse Kampioenschappen die wordt gehouden op 8 juni in Oss.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de twee D-senioren trio’s. Het trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher scoorden met een prima oefening een puntentotaal van 22.42. Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman kregen een score die wat tegenviel, met een score van 23.06 moeten zij, en het andere seniorenteam, genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Het E-jeugd trio bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden zich ook weten te plaatsen voor deze halve finale. Gezien hun knappe prestaties in het voorseizoen zouden ze zeker een kans hebben op doorstroming. Helaas voor dit team heeft een van de sporters een blessure opgelopen en konden zij niet deelnemen en is er een reserveteam uit Kampen ingezet.

​EGSV tijdens de Halve Finale acrogym in Den Bosch

12-05-2019

‘S-HERTOGENBOSCH - Afgelopen zaterdag, 11 mei, werd de Halve Finale Acrogym gehouden te ‘s-Hertogenbosch. EGSV verscheen hier met twee teams uit de C-niveau.

Ashley Jager, Jasmijn Jansen en Jayla Rook mochten vroeg in de ochtend namens EGSV als eerste de spits afbijten in de categorie C-junioren. Zij begonnen met een krachtige tempo oefening die werd beloond met een score van 24,53. Daarna mochten zij hun balans oefening aan de jury presenteren, waarbij zij een score van 22,98 behaalden. Dit leverde ze een mooie 4e plek op, maar helaas was er maar ruimte voor drie teams om door te gaan naar het NK.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Lana van der Haar, Noëlle ten Hoeve en Pien Feenstra in de categorie C-senioren. De concurrentie in deze categorie ligt erg hoog, maar de meiden lieten een foutloze balans oefening zien, die werd beloond met een score van 24,36. Na een strakke tempo oefening met een score van 22,60 wisten de meiden zich helaas niet te plaatsen voor het NK.

De meiden kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen en wij, namens EGSV, zijn trots op hen, dat ze het zo ver wisten te schoppen.