Loïs en Loïs 2e tijdens NK acrogym!

09-06-2019

Op zaterdag 8 juni organiseerde de Nederlandse Koninklijke Gymnastiek Unie de landelijke finale acrogym voor het E- en D-niveau. Twee teams hadden zich namens EGSV voor deze wedstrijd geplaatst.

Het jonge jeugdteam bestaande uit Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk straalde op de vloer en liet zien wat zij konden. Hun oefening werd beloond met een score van 23.24, daarmee hebben ze op het NK de hoogste score van het seizoen behaald. Omdat zij als tweede aan de beurt waren was het nog best spannend wat de concurrentie zou gaan doen. Lange tijd hadden zij zicht op een prijs maar Fleur en Rhodé moesten helaas de laatste twee teams voor laten gaan en mogen erg trots zijn met een 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap.

Bij de junioren was het de beurt aan Loïs Gregoire en Loïs Lassche. Zij hebben een topseizoen achter de rug en stonden elke wedstrijd nog op het podium. Ook op het NK zou een podiumplek haalbaar zijn maar dan moesten ze de zenuwen wel onder controle houden. Als allerlaatste waren deze meiden aan de beurt met hun oefening. De jury beloonde deze oefening met een score van 24.15. Deze score was voldoende voor eremetaal en deze meiden keerden dan ook met een zilveren medaille terug naar Genemuiden. Een erg knappe prestatie!

Wilt u deze, en al onze andere sporters, nog een keer in actie zien komen dit seizoen? Dan nodigen wij u van harte uit voor onze 90-jarig jubileumshow op 6 juli in de Overtoom. Kaarten zijn te koop bij Bosch Bloemen & Kitsch en Koters.