Lois en Lois tweede tijdens halve finale acrogym

19-05-2019

Op zaterdag 18 mei werd er in Oss de landelijke halve finale acrogym georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd kwamen er vanuit het hele land gymnasten in actie. EGSV stond met 5 teams aan de start van deze spannende wedstrijd. Dat deze teams hier stonden was al een hele prestatie aangezien ze de afgelopen maanden al vele concurrenten achter zich wisten te laten. 

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de E-teams. Het jeugdteam bestaande uit Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens mochten al vroeg in de wedstrijd de wedstrijdvloer betreden. Zij lieten een stabiele oefening zien en scoorden hiermee 21.74 wat net niet voldoende is voor doorstroming naar de landelijke finale, zij staan eerste reserve. Ook in de jeugd, maar dan bij de duo’s kwamen Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk in actie. Dit jonge team liet een spetterende oefening zien met een nieuw element. Dit pakte erg goed uit want deze meiden wisten met een score van 22.79 een 5e plaats te halen én een ticket voor het NK te bemachtigen! Heel erg knap van dit team, zeker voor Fleur die dit jaar voor het eerst gestart is met acrogym. 

Nadat de jeugdteams waren geweest was het de beurt aan Loïs Gregoire en Loïs Lassche. Deze meiden trainen erg hard en hadden het hele seizoen nog op het podium gestaan, dit duo had de lat daarom ook hoog voor zichzelf gelegd. Een strakke oefening resulteerde in een puntentotaal van 23.65. Deze score was tijdens deze halve finale voldoende voor een prachtige tweede plaats en zij hebben zich hiermee verzekerd van een plek op de Nederlandse Kampioenschappen die wordt gehouden op 8 juni in Oss.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de twee D-senioren trio’s. Het trio Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher scoorden met een prima oefening een puntentotaal van 22.42. Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman kregen een score die wat tegenviel, met een score van 23.06 moeten zij, en het andere seniorenteam, genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Het E-jeugd trio bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma hadden zich ook weten te plaatsen voor deze halve finale. Gezien hun knappe prestaties in het voorseizoen zouden ze zeker een kans hebben op doorstroming. Helaas voor dit team heeft een van de sporters een blessure opgelopen en konden zij niet deelnemen en is er een reserveteam uit Kampen ingezet.