Acrogym recreatie

Op woensdagmiddag trainen de recreanten van de acrogym in 'd Overtoom.


Wat is acrogym?
Acrobatische gymnastiek is een vorm van gymnastiek met dans, balans en acrobatiek. Wekelijks trainen de gymnasten om diverse acrobatische elementen onder de knie te krijgen. Dit gebeurt in een samenstelling van een duo of een trio. Ieder duo of trio maakt hierbij een eigen oefening op muziek. In deze oefening worden de geoefende elementen toegepast en aangevuld door middel van dans. EGSV beschikt over voorgeschreven oefenstof om aan de elementen te kunnen werken. Daarnaast staat er voldoende leiding in de zaal om de gymnasten te begeleiden in het oefenen van de elementen en het maken van de oefening.


In de maanden september en oktober is het mogelijk dat de gymnasten hun eigen combinaties maken. Eind oktober wordt door de leiding de definitieve samenstelling vastgesteld. Vanaf november begint elk duo/trio met het maken van een oefening op muziek. Na dit moment is het niet meer mogelijk om nieuwe aanmeldingen voor de acrogym recreatie in behandeling te nemen.


 Zie het lesrooster voor meer informatie over het tijdstip van de training.


 • Samen met mijn twee partners train ik bij de acroselectie.
  Het is soms hard trainen om alle elementen onder de knie te krijgen, maar de trainingen zijn altijd erg gezellig. Afgelopen jaar hebben we het NK gehaald en we hopen ons ook dit jaar daarvoor te plaatsen. 

  - Jenice van Dijk
 • Elke donderdagmiddag ga ik naar de gym. 
  Ik vind de gym heel leuk omdat we altijd leuke spelletjes doen. 
  De brug vind ik het allerleukst om te doen en ook de tumbling vind ik leuk.
  Ik kan de split al en de spagaat bijna! 

  - Roos van Dalfsen
 • Turnen is een leuke sport!
  Het leuke is dat je vier verschillende toestellen hebt: balk, brug, sprong en vloer.
  Maar turnen is natuurlijk ook leuk omdat ik bij EGSV turn!

  - Myrthe Beens
 • Ik vind het super leuk om bij de acroselectie van EGSV te zitten, omdat je dan ook wedstrijden doet. Daar moet je haar goed zitten en draag je een mooi pakje met glitters.
  Bij EGSV is het plezier belangrijker dan het winnen. Als je dan een wedstrijd wint, is het alleen maar nog mooier.